Sayfalar

29.4.13

Güzel Şeyler Bizim Tarafta


Biten bir oyunun ardından bişeyler yazmak üstelik çok güzeldi yazmak gıcık bişey olsa gerek...Kürklü Merkür'e gidemediğimde aynısı bana olmuştu...Böyle şahane oyunların da DVDsi yok ki gidip alalım..


Nisan ayında zor bela bulduğumuz biletlerle sen kalk Bodrum'dan İstanbul'a git desem de inanmayın zaten işimiz vardı ve işimizi oyunun gününe göre ayarladık diyeylim..2013 son sezonu olduğu için ayda 2 3 defa sahneleniyordu yanılmıyorsam ve biz şanslı yedekler için ekstra gün koymuşlardı..


1.5 saat arasız süren oyunu nefessiz izledim diyebilirim..Berkun Oya'nın usta kaleminden çıkmış bu oyun izlediğim en gerçek oyunlardan biri...Öyle bir psikolojik dram ki otur saatlerce davranış bilimleri dersine tez yaz.. Oyunda biz  öteki taraf bu taraf kendi kaybolmuşluklarımız hepsi vardı..Ama en güzeli Öykü Karayel vardı.. Duru ve samimi oyunuyla içimizi deldi geçti Ayşenur..O doğu şivesini abartan yılların oyuncularına taş çıkarttı kız..Bartu Küçükçağlayan ın  dizisinde gülüyoruz gülelim bari diye her lafına kıkırdayanları da kınadım bütün cıkcıkımla..en iğrenç bakışımı attım kafamı çevirip çevirip ama tın..Tülin Özen'in oyunculuğu içinse şu örnekle tasvir edeyim.. Boğazı sıkıldığına artık nası oynadıysa o arada ben ne ara oyuna girdiysem nefes nefese kalmış boğazımı tutuyodum..Arkadaşıma su var mı su su dediğimi biliyorum..Bu kadar başarılı bir oyuncuyu umarım daha çok izleriz.Yine Ozan Çelik de 7-8 dakka görünmesine rağmen yıktı geçti sahneyi.



Siz çok dizi seyrediyorsunuz göndermeleri ve oyuncuların hemen hemen hepsinin dizilerde oynaması inandırıcılığı falan da etkilemedi zira biliyoruz ki ülkede rönesans oldu da biz mi bilmiyoruz.Oynayacaklar pek tabii ki.



Monologları esaslı oyunculukları ile gerçek ve dupduru bir oyundu..Oyundan çıktıktan sonra kekeleyerek tebrikler demem dışında hoş bir akşam olarak hafızama kazındı..1,5 saatlik oyunu 3 saat birbirimize anlatmamız ise takdire şayan..Artık oyun bittiği için psikolojik olarak karakter tahlili yapmayım...İzlemeyenlere geçmiş olsun...